Red peppers of Florina ( West Macedonia,Greece)
amalia lam posted a photo:
After the long journey from South America (Brazil) to Europe by Christopher Columbus in the 16th century, red pepper arrived in the region of Western Macedonia one hundred years later. Florina, Prespes, Veria, Aridea, Kozani welcomed the new exotic fruit then. But where this particular pepper flourished and adapted to the soil and climatic conditions, were the famous for their fertility soils of Florina. By 1950, the red pepper into the shape "D", had become an important product of the region; however, 99% of production was destined for drying. It should be noted at this point that not all kinds of peppers can be dried. Finally, most of the peppers appearing in Florina are only variations of the real kind. True peppers begin to redden after 15 August and until then they're green. The crop yield per hectare has been five times smaller than the variant's and therefore they are not considered marketable.
The Florina peppers have been for years established as the local delicacy of the homonymous region and an integral part of the daily diet of the inhabitants.
Μετά το μακρύ ταξίδι της από την Νότια Αμερική(Βραζιλία) στην Ευρώπη με τον Χριστόφορο Κολόμβο τον 16ο αιώνα, η κόκκινη πιπεριά έφτασε στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας εκατό χρόνια αργότερα. Φλώρινα, Πρέσπες, Βέροια, Αριδαία, Κοζάνη υποδέχτηκαν τον καινούριο εξωτικό τότε καρπό. Εκεί όμως που ευδοκίμησε η συγκεκριμένη πιπεριά και προσαρμόστηκε στις εδαφικές και κλιματολογικές συνθήκες, ήταν τα φημισμένα για την ευφορία τους χώματα της Φλώρινας . Μέχρι το 1950 η κόκκινη πιπεριά σε σχήμα «Δ» είχε εξελιχθεί σε σημαντικό προϊόν της περιοχής, ωστόσο το 99% της παραγωγής προοριζόταν για ξήρανση. Πρέπει να σημειώσουμε ότι όλα τα είδη της πιπεριάς δεν μπορούν να ξηρανθούν . Τέλος οι περισσότερες πιπεριές που εμφανίζονται Φλωρίνης δεν είναι παρά παραλλαγές του πραγματικού είδους. Οι αληθινές πιπεριές Φλωρίνης αρχίζουν να κοκκινίζουν μετά τις 15 Αυγούστου, μέχρι τότε είναι πράσινες. Η καλλιέργεια τους έχει στρεμματική απόδοση πέντε φορές μικρότερη από τις παραλλαγμένες, οπότε δεν θεωρούνται και εμπορεύσιμες.
Οι πιπεριές Φλωρίνης αποτελούν εδώ και χρόνια το καθιερωμένο τοπικό έδεσμα της ομώνυμης περιοχής και αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής διατροφής των κατοίκων της .
Thank you all for your visit
URL: http://www.flickr.com/photos/amalia-lampri/7949457824/
Enclosure: http://farm9.staticflickr.com/8310/7949457824_364cab5a93_b.jpg
No comments:
Post a Comment